takaisin pääsivulle  

            

 

 

Info

Toiminta

Projektit

Julkaisut

Toimipaikat

 

>SINUKSI-projekti

>Viipuri-projekti

> Tansania

>Haltsaa-proggis

> Meikäpoika-projekti

> Upea minä

> Valinta-viidakko

> Prosetti - Setlementtien projektitietokanta

  


FREDI - Pojat, tasa-arvo ja ihmisoikeudet

 

 

Tiedote 13.6.2007

Fredi - pojat, tasa-arvo ja ihmisoikeudet -julkaisu (PDF)

ISBN 978-951-97487-3-3 (nid.)
ISBN 978-951-97487-4-0 (pdf)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sivun yläreunaan


Fredi - Pojat, tasa-arvo ja ihmisoikeudet on opetusmateriaali, jossa sukupuolten väliseen tasa-arvoon ja ihmisoikeuksiin liittyviä kysymyksiä tarkastellaan poikien ja miesten näkökulmista. Fredi tukee nuorten kanssa tehtävää tasa-arvotyötä aiemmin julkaistun "Friidu -naisten ja tyttöjen ihmisoikeudet" -julkaisun kanssa.

Opetusmateriaali on suunnattu lähinnä peruskoulun yläluokkien ja lukioiden opettajille, nuoriso-ohjaajille ja muille nuorten parissa työskenteleville, mutta se tarjoaa kaikille tasa-arvosta ja ihmisoikeuksista kiinnostuneille tilaisuuden kurkistaa pikien maailmaan.

Fredi tarjoaa ohjaajille ja opettajille mahdollisuuden pohtia globaaliin tasa-arvoon ja ihmisoikeuksiin liittyviä kysymyksiä yhdessä nuorten kanssa. Faktatiedon, tarinoiden ja tekstikatkelmien rytmittämää opetusmateriaalia elävöittävät erilaiset harjoitukset sekä sarjakuvataiteilija Jii Roikosen piirtämät kuvat.

Fredi-opetusmateriaalin ovat toteuttaneet yhteistyössä Setlementtinuorten liiton ja kasvatusalan ammattilaisista kootun pedagogisen työryhmän kanssa Setlementtinuorten liiton SINUKSI-projekti, Setlementtinuorten Hämeen piiri, tasa-arvoasiain neuvottelukunta, Seksuaalinen tasavertaisuus - SETA ry, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkkohallitus, Ihmisoikeusliitto, Ihmisoikeudet.net -hanke, Unioni Naisasialiitto Suomessa ry, Nuorten Keskus ry, Tyttöjen Talo®, Amnestyn Suomen osasto, Suomen YK-liitto, Naisjärjestöt Yhteistyössä NYTKIS ry ja Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry. Mukana hankkeessa ovat olleet myös Suomen Punainen Risti, Partiolaiset, Miessakit ry ja Toiminnallinen ryhmäkuntoutus Torkku ry. Hankkeen koordinaattoreina ja materiaalin toimittajina ovat toimineet Mari-Elina Laukkanen ja Saija Holm.

Fredi - pojat, tasa-arvo ja ihmisoikeudet-opetusmateriaali julkaistiin 13.6.2007. Hanke on saanut ulkoasiainministeriön tiedotustukea.

Materiaalia voi tilata toimituskuluja vastaan Setlementtinuorten liitosta (p.09-7701 2200 tai toimisto@setlementtinuoret.fi.).

Lisätiedot:

Varpu Punnonen / Setlementtinuorten liitto ry
p. 044 573 5214, varpu.punnonen@setlementtinuoret.fi

Jussi Aaltonen / tasa-arvoasiain neuvottelukunta
p. 050 3469534, jussi.aaltonen@stm.fi

 

 


 
Setlementtinuorten liitto ry, Sturenkatu 11, 00510 Helsinki   puh. 09-7701 2200