takaisin pääsivulle  

            

 

 

Info

Toiminta

Projektit

Julkaisut

Toimipaikat

 

> Arvot

> Hallinto

> Henkilöstön yhteystiedot

> Liiton toimipaikat

> Yhteistyötahot

> Historia

  


INFO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sivun yläreunaan


Setlementtinuorten liitto on valtakunnallinen varhaisnuoriso- ja nuorisotyön keskusjärjestö, jolla on 8 piirijärjestöä ja 42 paikallisyhdistystä eri puolilla Suomea.

Liitto on perustettu vuonna 1974. Sen edeltäjiä ovat olleet Teollisuusseutujen evankelioimisseura, Suomen Työkeskusliiton Kerholiitto, Työkeskusnuoret sekä Kristillisyhteiskunnallinen Työkeskusliitto ry, jonka nykyinen nimi on Suomen Setlementtiliitto ry.

Kasvun tukeminen

Liitto tukee ja edistää paikallisyhdistystensä toimintaa, järjestää työntekijäkoulutusta ja vuotuisia tapahtumia, julkaisee tiedotus- ja koulutusmateriaalia sekä ylläpitää yhteiskuntasuhteita.

Piiri- ja paikallisyhdistykset järjestävät lapsille, nuorille ja perheille aktiivista, vuorovaikutukseen perustuvaa toimintaa erilaisissa kerhoissa, ryhmissä ja leireillä. Ennaltaehkäisevän nuorisotoiminnan pyrkimyksenä on lisätä lasten, nuorten ja perheiden arjen tietoja ja taitoja sekä heidän valmiuksiaan oman elämänhallinnan tukemiseksi.

Sosiaalisen nuorisotyön tavoitteena on järjestää pienryhmätoimintaa sekä erilaisia hankkeita, joissa tyttöjen ja poikien sosiaalinen vahvistaminen ja identiteetin tukeminen ovat toiminnan ydintä.

Keskeiset toiminta-alueet

Keskeisiä toiminta-alueita ovat perusnuorisotyö, pienryhmätoiminta, yhteisöllisyys, sosiaalinen nuorisotyö, sukupuolisensitiivinen työ, lasten ja nuorten osallisuus ja vaikutus-mahdollisuuksien luominen.

Liiton ja jäsenyhdistysten toiminta on avointa kaikille lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen.

Setlementtinuorisotyö lukuina

8            piirijärjestöä
42          paikallisyhdistystä
15 620    jäsentä
57          kokoaikaista nuorisotyöntekijää
72          osa-aikaista nuorisotyöntekijää
131        muuta työntekijää
1111      vapaaehtoistyöntekijää
530        kerhonohjaajaa
994        kerhoa
197        toimipistettä


Setlementtinuorten liitto ry, Läntinen Brahenkatu 2, 00510 Helsinki p. 09-7701 2200