takaisin pääsivulle  

            

 

 

Info

Toiminta

Projektit

Julkaisut

Toimipaikat

 

>SINUKSI-projekti

>Viipuri-projekti

> Tansania

>Vertaistalous-
neuvonta-hanke

> Meikäpoika-projekti

> Upea minä

> Valinta-viidakko

> Prosetti - Setlementtien projektitietokanta

  


PROJEKTIT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


sivun yläreunaan

Setlementtinuorten liiton projektit ovat keskittyneet lasten ja nuorten kasvun tukemiseen ja heidän sosiaaliseen vahvistamiseen.

Viime vuosina liitto on toiminut edelläkävijänä sukupuolisensitiivisessä nuorisotyössä: vuosien 1998-2000 Upea Minä -tyttötyöprojekti sai jatkoa vuosien 2001-2003 Meikäpoika-poikatyöprojektista.

Vuonna 2004 liitto on aloittanut uuden sukupuolisensitiivisen sosiaalisen nuorisotyön projektin. SINUKSI-projekti pyrkii luomaan kekseliästä ja uutta toimintaa ennaltaehkäisevän ja korjaavan nuorisotyön välimaastoon. Työtä edistetään tyttöjen ja poikien ryhmillä, joissa on mahdollista löytää juuri itselle sopiva tapa olla tyttö tai poika, nuori mies tai nuori nainen, ilman kaksijakoista ja jyrkkää jakoa tytöille tai pojille sopiviin olemisen ja tekemisen tapoihin. Myös tyttöjen ja poikien yhteiset ryhmät, joissa keskeistä on tasaveroinen vuorovaikutus, ovat yksi työmuoto. Sinuksi-projektille on saatu tukea Raha-automaattiyhdistykseltä.

Tansania

Setlementtinuorten liiton työleireillä Tansaniassa leiriläiset korjaavat ja rakentavat kyläkouluja, opettajien asuntoja sekä terveyskeskuksia yhdessä paikallisen väestön kanssa. Pääsääntöisesti leiri järjestetään vuosittain heinäkuussa, josta 3-4 viikkoa on varsinaista työleiriä ja yksi viikko lomaa. Liitto on järjestänyt työleirejä Tansaniassa vuodesta 1994 lähtien. Lisää Tansania-projektista.


Meikäpoika-projekti

Meikäpoika-projekti oli valtakunnallinen kolmivuotinen poikatyön kehittämishanke. Projektin tavoitteena oli luoda uusia malleja poikatyöhön ja samalla etsiä vastauksia poikien kasvuun liittyviin haasteisiin. Projekti toteutettiin vuosina 2001-2003.


Seksuaalikasvatusprojekti

Seksuaalikasvatusprojekti oli Setlementtinuorten liiton vuonna 2003 toteutettava hanke. Projektin tavoitteena oli kehittää seksuaalikasvatusta nuorisotyön alueella tukemaan kodeissa ja kouluissa tapahtuvaa seksuaalikasvatusta.

Upea minä

Upea minä -projekti toimi vuosina 1998-2000. Se käynnisti monimuotoista, pysyvää ja säännöllistä toimintaa eri puolille Suomea: syntyi erilaisia tyttöryhmiä sekä Tyttöjen Talo, joka Upea minä -projektin päätyttyä toimii osittain myös valtakunnallisena tyttötietouden keskuksena.

Valintaviidakko

Valintaviidakko-projekti toimi vuosina 1995-1997. Sen tarkoituksena oli etsiä keinoja nuorten päihteiden käytön ehkäisyyn.

 

 

 


Setlementtinuorten liitto ry, Läntinen Brahenkatu 2, 00510 Helsinki p. 09-7701 2200