takaisin pääsivulle  

 

 

Info

Toiminta

Projektit

Julkaisut

Toimipaikat

 

>Sosiaalinen nuorisotyö

> Meikäpoika-projekti

> Tansania

> Seksuaali-kasvatus-projekti

> Upea minä

> Valinta-viidakko

> Prosetti - Setlementtien projektitietokanta

  

 

Anna lukutaito lapselle!
 
OSTA PALA KOULUA TANSANIASTA

 

 

Peko Misegesen kylä sijaisee Ulguruvuorten rinteellä, noin 1000 metrin korkeudessa

 

Puusepät työssään

Kampanjan tuotolla peruskorjataan koulu, joka on rapistunut pahoin. Koulu on sortumisvaarassa ja vuoren rinteiltä valunut savi ja muta ovat tukkineet ovet sekä lattiat. 

 


> Muu kansainvälinen toiminta
> Muistoja Tansanian työleiriltä
> Diaesitysmatka Tansaniaan
> Tansanian työleiri 2006


Setlementtinuorten liitto on saanut ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyötukea vuosille 2006–2008 Tansaniassa tapahtuvalle lasten ja nuorten koulu- ja terveysolojen kehittämishankkeelle.

Uusi hanke jatkaa liiton jo vuonna 1994 aloittamaa kyliin suuntautunutta peruskoulujen rakennusohjelmaa. Uuden hankkeen aikana peruskorjataan ja rakennetaan kouluja ja opettajien asuntoja, sekä tuotetaan kouluihin terveyskasvatusmateriaalia.  Kehitysyhteistyömäärärahojen lisäksi hankkeelle haetaan myös yksityisiä lahjoituksia ja yritysten sekä yhteisöjen mukaan tuloa.


AJANKOHTAISTA RAFIKI-KAMPANJASSA

Rafiki-koulun rakentaminen aloitettu


Rafiki-kampanjan ensimmäinen kohde on valittu, ja työt aloitettu marraskuussa 2006. Valittu kohde on erittäin pahoin vaurioitunut ja rapistunut Peko Misegesen peruskoulu Uluguru-vuorilla, Morogoron läänissä. Koulu on ollut suljettu sortumavaaran takia, mutta täydellisen peruskorjauksen jälkeen koulun 280 oppilasta pääsevät jälleen oikeaan kouluun opiskelemaan.

Peko Misegesen kylä on tyypillinen vuoristokylä Tansaniassa. Kyläläiset saavat elantonsa maanviljelyksestä ja myymällä omia tuotteitaan Mlalin ja Morogoron kylissä sekä kaupungeissa. Kylään ei mene autotietä eikä siellä ole sähköä. Kylän peruskoulu on suurimmalle osalle kyläläisiä ainut opinlähde. Rafiki-kampanja pyrkii omalta osaltaan kannustamaan ja auttamaan nykyisiä opiskelijoita eteenpäin opinnoissa.

Rafiki-rinki kasvaa

Rafiki-kampanja on saavuttanut kiinnostusta niin yksityisissä ihmisissä kuin eri yhteisöissäkin. Setlementtien paikallisyhdistykset ovat lähteneet mukaan ympäri maata ja myös monet yksityiset ihmiset ovat päättäneet lahjoittaa 120 euroa koulun rakentamiseen. Kuitenkin tavoitteeseemme 15.000 euroon, on vielä matkaa. 


 
Tiedätkö mitä tarkoittaa sana RAFIKI?

Rafiki on suahilia ja tarkoittaa ystävää. Suahili taas on Tansanian toinen virallinen kieli ja sitä puhuvat lähes kaikki Tansanialaiset. Huomattavasti harvempi osaa sitä lukea.

Tule Tansanialaisen lapsen ystäväksi ja anna lukutaito lapselle.  Rafiki-toiminnalla voit auttaa konkreettisesti Tansanialaisia lapsia ja apu menee niihin syrjäseutujen kyliin, johon esimerkiksi Tansanian omat koulunrakennus ohjelmat eivät yllä.

Kouluja kyliin, jotka kipeimmin apua tarvitsevat

Rafiki-toiminnan tarkoituksena on rakentaa kaksi peruskoulua Tansaniaan, Morogoron läänin alueelle. Kohdekyliin ei ole tieyhteyksiä ja niistä puuttuvat koulut. Opettajia kyllä on, mutta tällä hetkellä lapset opettelevat lukemaan ja laskemaan ulkona.120 euroa vuodessa eli kymppi kuussa tekee ihmeitä  

200 oppilaan koulun rakennuskustannukset ovat noin 5000 euroa.  5000 euroon tarvitaan  40 ystävää ja mikäli sinä tulet mukaan, niin olemme lähempänä tavoitettamme, joka on kahden Rafiki-koulun rakentaminen vuoden 2007 loppuun mennessä.

Tervetuloa mukaan tukemaan työtämme!

Maksamalla 120 euroa Setlementtinuorten tilille olet mukana antamassa lukutaitoa lapsille ja poistamassa osaltasi köyhyyttä maailmasta. Sillä faktaa on, että ilman lukutaitoa ei pärjää ja köyhyys ei poistu. Oman koulun rakentamista pääset seuraamaan Rafiki-postin kautta jonka lähetämme sähköpostiisi kaksi-kolme kertaa vuoden aikana.  Muista lisätä teksti kenttään yhteystietosi. Näin Rafiki-posti tavoittaa sinut.

Setlementtinuorten liitto
Pankkiyhteys: Nordea 152130-8765  
Viite: TANSANIA2006

Keräyslupa: OKU536A

Setlementtinuorten liitto ry
Projektipäällikkö Harri Sarjanoja
harri.sarjanoja@setlementtinuoret.fi
p. 040 841 6340, www.setlementtinuoret.fi


  


Setlementtinuorten liitto ry, Läntinen Brahenkatu 2 , 00510 Helsinki  p. 09-7701 2200